Vocație
17 iulie 2014
0

Într-o zi tatăl lui i-a spus: “Vrei să vinzi luna de pe cer? Eu n-o să te împiedic, fiindcă mai târziu s-ar putea să-mi reproşezi asta”, Marcel Bleustein-Blanchet a întemeiat, în 1926, la vârsta de 20 de ani, agenţia de publicitate Publicis.

La începutul anilor 60, pentru că nu uitase de discuţia aceasta el pune bazele fundaţiei Bleustein-Blanchet, graţie căreia mai mult de o mie de tineri au fost ajutaţi să facă din pasiunea lor o meserie.

Cu puţină vreme înaintea morţii sale, în 1996, el declara: “După mai bine de treizeci de ani de existenţă, fundaţia aceasta observă în evoluţia actuală a scoietăţii o situaţie îngrijorătoare. Prea mulţi tineri sunt debusolaţi, în sensul propriu al cuvântului: nu mai ştiu care le sunt reperele, nu mai au nici o perspectivă de viitor nici un punct de plecare. Or vocaţia este exact contrariul: un fel de ac magnetic care îţi arată drumul, care spune “ştiu pentru ce sunt făcut şi voi lupta pentru asta, oricât m-ar costa“. Fericiţi sunt cei care pot privi lucrurile astfel. Într-o lume victimă a îndoielilor, ei sunt un exemplu şi totodată un motiv foarte bun ca să sperăm.”

sursa foto: idreamculture.com