Întâlnirea
21 decembrie 2014
0

După 21 de ani de căsătorie, soția mea a dorit să ies cu altă femeie la cină și la un film. Mi-a spus “Te iubesc, dar știu că și această femeie te iubește, și i-ar plăcea să petreaca puțin timp cu tine”.
Această femeie cu care soția mea vroia să ies era mama mea, care era vaduvă de 19 ani, dar din cauza cerințele serviciului meu și ale celor 3 copii, puteam să o vizitez doar ocazional.
În acea seară, am sunat să o invit la cină și la film.
Ce e cu tine, s-a întâmplat ceva?” a întrebat ea.
M-am gândit că ar fi placut să petrec timp cu tine”, i-am raspuns. “Doar noi doi.
S-a gândit pentru un moment, și apoi a zis “Mi-ar plăcea foarte mult.
În acea vineri, după serviciu, am pornit spre ea și eram puțin îngrijorat. Își aranjase părul în bucle și a purtat rochia pe care o purtase când a sărbatorit ultima aniversare a căsătoriei ei. A zămbit, și fața ei era la fel de luminoasă ca cea a unui înger.
Le-am spus prietenilor mei că ies cu fiul meu, și au fost impresionati” a spus ea, intrând în mașină. “Abia așteaptă să audă totul despre întâlnirea noastră.
Am mers la un restaurant care, deși nu era elegant, era foarte plăcut și cu o atmosferă deosebită. Mama mi-a luat brațul ca și cum ar fi fost soția președintelui Americii. După ce ne-am așezat, a trebuit să-i citesc meniul. Ochii ei mai vedeau doar literele mari.
Ajuns la jumatatea meniului, mi-am ridicat privirea, și am văzut-o pe mama cum se uita la mine. Avea un zâmbet nostalgic pe buze. “Eu eram cea care îți citea ție meniul când erai mic” spuse ea. “Atunci acum e momentul să te liniștești, și să ma lași să îți întorc favorul” am răspuns eu.
În timpul cinei, am avut o conversație placută – nimic extraordinar, pur și simplu am aflat despre evenimentele recente din viața celuilalt. Am vorbit atât de mult încât am uitat complet de film. Când am ajuns acasă la ea, mai târziu, a spus “Am să mai ies cu tine, dar numai dacă mă lași să te invit eu”. Am fost, bineînțeles, de acord.
Cum a fost cina ta?” m-a întrebat soția, când am ajuns acasă.
Foarte frumoasă. Mai frumoasă decât mi-aș fi putut imagina” i-am răspuns.
Câteva zile mai târziu, mama a murit din cauza unui infarct. S-a întâmplat atât de subit încât nu am avut ce să fac pentru ea. După un timp, am primit un plic cu o copie a notei de plată de la restaurantul unde am fost. Pe o hârtie atașata ei scria “Am plătit nota în avans. Nu eram sigură că o să pot să ajung la următoarea întâlnire; însă în orice caz am plătit două tacâmuri, unul pentru tine și unul pentru nevasta ta. Nu vei ști niciodată cât a însemnat acea seară pentru mine. Te iubesc, fiule.
În acel moment, am înțeles importanța de a spune “Te iubesc!” la timp, și de a acorda celor dragi timpul pe care îl merită. Nimic în viață nu este mai important ca familia.

sursa:9gag.com/gag/aYpGvqw?ref=fb.s

sursa foto: wadi-oasis.blogspot.com