Asediul
26 noiembrie 2016
0

Se spune că la Los Angeles, în lumea cinematografică, invidiații oameni de film care se prefac mereu că "lucreză la un proiect important", își povestesc o zi obișnuită în felul urmator:

"Va sculați la opt. Beți un suc de portocale și vă luați vitaminele. O plimbare de o jumatate de ora cu câinele va pregătește pentru micul-dejun. Apoi, citiți ziarele și poșta. Pe la zece și jumatate, o primă baie tonifiantă în piscina, apoi gimnastică relaxantă, baie,
plajă și toaleta completă. Urmează lunch-ul pe care-l puteți lua împreună cu prietenii. După lunch și cafea, de obicei se vizionează un film într-o proiecție privată sau shopping și telefoane. Pe la orele șaisprezece, tenis, echitație sau golf. La întoarcere, o a doua baie în piscină, stretching și fitness de după-masă. După aceste exerciții, duș, masaj și, întru totul recomandată, o mică siestă. Când vă treziți, aveți optzeci de ani."

Un om de afaceri. stresat și uzat de prea multele-i angajamente, se duse la un maestru de viață spirituală să-i ceară sfatul. Maestrul îi spuse: "Când un pește ajunge pe uscat se dă de ceasul morții. La fel și tu începi să mori când te lași dus de lucrurile lumești. Peștele se poate salva dacă se reîntoarce repede în apă. Tu trebuie să te întorci repede în singuratate."

Omul de afaceri se înspaimântă.

"Trebuie să-mi las toate afacerile și să mă retrag într-o manastire?"

"Nu, nu! Pastrează-ți afacerile și refugiaza-te în inima ta."

În lexicul spiritualității există un cuvânt foarte frumos: "reculegere". El exprimă momentul în care ne oprim pentru a culege "bucățile" din noi pe care ziua le-a împraștiat.
[Bruno Ferrero]

sursa foto: feelgrafix.com/