"O soție se trezi într-o duminică dimineață în mirosul de cafea proaspăt fiartă și croissant fierbinte. Câteva minute mai târziu soțul ei aparu la ușa dormitorului, purtând o tavă de mic dejun. Înainte ca soțul ei să fi avut măcar o șansă să-i ureze bună dimineața, ea începu să vorbească.

– Nimic nu e așa dulce ca niște miere pe acest croissant dimineața. Ai observat vreodată câte feluri diferite de miere există? Fiecare miere, ca și fiecare vin, are propriile caracteristici unice. Mierea a fost prețuită timp de generații în multe culturi. Culegătorii își riscă viața cățărându-se pe pereții stâncilor și în copaci înalți ca să adune miere sălbatică. E cunoscută pentru valoarea sa curativă. Numim locurile cu pământ bogat și roditor un tărâm de lapte și miere. Mierea este cu siguranță favorita mea pentru uns pe pâine la micul dejun!    

Soțul întrebă surprins:

– Ce te-a apucat? De ce perorezi așa liric despre miere? 

Soția îl ignora și continuă: 

– Pe de altă parte, mierea este nesănătoasă. Te-ai gândit vreodată la toate acele insecte mizerabile care o adună, cărând-o pe corpurile lor, fabricând-o în condiții neigienice și depozitând-o pe undeva prin păduri? Albinele nu au auzit niciodată de Louis Pasteur. Oricum, excesul de miere nu este bun pentru zahărul din sânge. Independent de impurități, chiar mierea în sine poate cauza probleme de sănătate. Și cum poți spune când ai mâncat prea mult? Cum îți cunoști propriul nivel de toleranță? Nu, dacă mă gândesc bine, nu pot să sufăr mierea.

Soțul rămase buimac la acest monolog. Credea că este o surpriză romantică să-i aducă soției micul dejun la pat. Era uimit de comentariile categorice și totusi contradictorii ale soției sale.

– Stai un minut, spuse el. Cum poți să susții simultan două opinii atât de contradictorii?

– Nu fac asta, spuse soția. Am de ales care din opinii să o susțin – și asta depinde dacă avem sau nu miere în cămară."

George W. Burns " 101 povești vindecatoare pentru adulți"

(sursa foto: http://artpages.org.ua)