10 reguli pentru a trăi experiența umană
22 aprilie 2014
0

Regula nr. 1: Vei primi un corp 

Chiar dacă îți iubești corpul sau nu, este al tău pentru toată viața, așa că acceptă-l.
Ceea ce contează este înăuntrul tău. 

Regula nr. 2: Vei primi lecții 

Viața reprezintă o experiență continuă de învățare, fiecare zi aducând oportunități de a învăța mai mult.
Învățarea acestor lecții reprezintă cheia către descoperirea și împlinirea propriei tale vieți. 

Regula nr. 3: Nu există greșeli, există doar lecții 

Evoluția ta către înțelepciune este un proces de experimentare, încercare și greseală, așadar inevitabil lucrurile nu vor merge întotdeauna conform planului sau vor ieși exact așa cum vrei tu.
Compasiunea este remediul pentru judecata aspră a noastră și a celorlalți. Iertarea nu este doar divină, ea reprezintă -comportamentul prin care se șterge un gol emoțional. A te comporta etic, păstrându-ți integritatea și cu umor în special capacitatea de a râde de tine și de propriile tale greșeli confirmă faptul că – greșelile sunt doar lecții pe care trebuie să le învățăm. 

Regula nr. 4: Lecția se repetă până când este învățată 

Lecțiile se repetă până când sunt învățate. Ceea ce se manifestă ca probleme și provocări, neplăceri și frustrări sunt lecții: acestea se vor repeta până când le vei accepta și învăța. Conștientizarea și abilitatea ta de a face schimbări sunt elemente necesare pentru învățarea acestei reguli. Fundamentala este, de asemenea, acceptarea faptului că nu ești o victimă a circumstanțelor sau a sorții – cauzele trebuie recunoscute; altfel zis: totul se întâmplă raportat la modul tău de a fi și la comportamentul tău. A învinovăți pe altcineva pentru propriile tale probleme este un mod de a scăpa și de a nega; tu singur ești responsabil pentru tine și pentru ceea ce ți se întâmplă. Răbdarea este necesară, schimbarea nu vine peste noapte, așa că acordă timp schimbării. 

Regula nr. 5: Învățarea este un proces continuu 

Cât trăim învățăm. Intră în ritmul vieții, nu i te împotrivi. Asumă-ți angajamentul de a învăța și de a schimba: fii suficient de umil pentru a-ți recunoaște propriile slăbiciuni, și îndeajuns de flexibil pentru a te adapta, pentru că rigiditatea va nega libertatea noilor posibilități. 

Regula nr. 6: Acolo nu înseamnă mai bine decât aici 

Celalta parte a dealului s-ar putea să fie mai verde decât a ta, dar existența ta acolo nu garantează fericirea eternă. Fii recunoscător și bucură-te de ceea ce ai și de călătoria ta. Apreciază mai bine ceea ce este bun în viața ta, decât să acumulezi lucruri care nu te vor conduce către fericire. Trăirea în prezent te ajută să obții pacea. 

Regula nr. 7: Ceilalți sunt oglinzi ce te reflectă pe tine 

Iubești sau urăști ceva la o persoană raportat la ceea ce iubești sau urăști la tine. Fii tolerant; acceptă-i pe ceilalți așa cum sunt și straduiește-te să conștientizezi; straduiește-te să te înțelegi și să percepi obiectiv propria ta persoană, gândurile și sentimentele tale. Experiențele negative sunt oportunități de a vindeca rănile pe care le ai. Ajută-i pe ceilalți, și astfel te vei ajuta pe tine. Unde ai fost incapabil să-i ajuți pe ceilalți este un semn că nu răspunzi corespunzător propriilor tale nevoi. 

Regula nr. 8: Ce se întâmplă cu viața ta este alegerea ta 

Deții toate uneltele și resursele de care ai nevoie. Ceea ce faci cu ele depinde de tine. Asumă-ți responsabilitatea asupra ta. Învață să renunți atunci când nu poți schimba lucrurile. Nu te enerva: gândurile amare îți întunecă mintea. Curajul este în fiecare dintre noi: folosește-l atunci când trebuie să faci ceva bun pentru tine. Cu toții avem o putere înnăscută și un spirit aventuros, pe care ar trebui să le folosim pentru a îmbrățișa ceea ce urmează. 

Regula nr. 9: Răspunsurile sunt la tine 

Ai încredere în instinctele tale și în sentimentele tale, chiar dacă le auzi ca o voce slabă sau dacă apar ca o sclipire de moment. Ascultă-ți sentimentele ca și cum ar fi sunete. Vezi, auzi și ai încredere. Folosește inspirația înnăscută. 

Regula nr. 10: Vei uita toate acestea la naștere 

Toți ne naștem cu aceste capacități: primele noastre experiențe ne conduc într-o lume fizică, departe de sentimentele noastre, acestea devenind nehotărâte, cinice și lipsite de credință și încredere. 

Cele 10 reguli nu sunt porunci, ele sunt adevăruri universale care se aplică tuturor. 

Când te rătăcești, apelează la ele. Ai încredere în puterea spiritului. Aspiră către înțelepciune: aceasta este ultima încercare a vieții și nu cunoaște limite înafara acelora impuse de tine.

autor text: Cherie Carter-Scott// sursa foto: commentsmeme.com